Nordix Taležlauf spet navdušil

Taležlauf 2014
10. avgust, 2014
Taležlauf 2016 – Cilj z razgledom
8. avgust, 2016
Prikaži vse

Nordix Taležlauf spet navdušil

Ribno, 9. 8. 2015 – Nedeljsko dopoldne je kljub visokim temperaturam na obronke Jelovice privabilo kar 74 tekačev, ki do sodelovali na, že četrtem, NORDIX TALEŽLAUFu. 62 tekačev in 12 tekačic se je iz Ribnega podalo na 8,5km dolgo pot proti Taležu, ki leži na 726. metrih nadmorske višine, še pred ciljem pa je sodelujoče čakal vzpon na Tolsti vrh z 871. metri nadmorske višine.Čeprav večji del proge poteka po gozdu je vročina na tekačih pustila svoj pečat, a ob prečkanju ciljne črte zadovoljstva niso skrivali. Vsi so bili zelo zadovoljni, najbolj pa seveda najhitrejši.

V absolutni moški konkurenci je lovoriko za zmago na NORDIX TALEŽLAUF-u osvojil Tomaž Dolar (1984) PGD Smokuč, njegov čas pa 41:11. Na stopničkah sta mu družbo delala Simon Strnad (1967) ŠD Nanos Podnanos in Miroslav Nikolić (1983) Intersport. Med dekleti je bila s časom 53:07 najboljša Tina Klinar (1994) pred Lidijo Pajk (1975) AK Radovljica in Urško Robnik (1974) IPA. Najhitrejšim, pa tudi vsem ostalim, čestitke za uspešno opravljeno nalogo, vsi so ob prihodu v cilj dobili tudi nagrado – blejsko kremno rezino.

Prireditve, ki na tek privabi vsako leto več tekačev in tekačic pa nebi bilo brez sponzorjev ter donatorjev, ki verjamejo v delo in vizijo organizatorjev, zato se vsem, ki so kakorkoli sodelovali tudi zahvaljujejo.

Glavni sponzor: Nordix. Spozorji in donatorji: Občina Bled, KS Ribno, Piknik Ribno, Farmasi, Avtomehanika Valant, Kia Ambrožič, Servis Špan, Avto Šivic, Fructal, Red Bull, Piknik Grilc, Lovska koča Talež, Conditus, Funrafting, Bistro7, Pgd Ribno, Vitezi dobrega teka, GRS Radivljica, Barcaffe.

Pohvale in zahvale tudi organizatorjem za ves trud, ki so ga vložil v organizacijo tekmovanja, pa tudi vsem prostovolcem in prostovoljkam, brez katerih NORDIX TALEŽLAUF-a nebi bilo. HVALA!

Se vidimo prihodnje leto, ko bo 7. avgusta 2016 že peti Taležlauf.